Rode Kruis Mechelen 3

Waar plaatsen wij glasgevels?

Glasgevels zijn bijzonder populair voor showrooms, kantoorgebouwen, retailpanden, winkelcentra, bedrijfsgebouwen,…. Met een glasgevel kunnen probleemloos zeer grote geveloppervlaktes worden afgewerkt.

Maar ook in de particuliere woningbouw wordt steeds meer voor glasgevels gekozen. Uiteraard gaat het in deze situaties over beperktere afmetingen.

Variatie in aluminiumprofielen

Dankzij de enorme variatie in aluminiumprofielen kan u met een glasgevel elke gewenst visueel effect creëren. Dat geldt zowel voor de vormgeving als de kleur van de aluminiumprofielen.

Dankzij ons eigen productieatelier bieden wij een volledige flexibiliteit voor het realiseren van een glasgevel op maat.

Exclusieve moderne uitstraling

Glasgevels geven een gebouw een exclusieve, moderne uitstraling en halen veel natuurlijk licht naar binnen, wat de belevingswaarde in het gebouw sterk verhoogt.

Dankzij de thermische eigenschappen van superisolerend glas is het perfect mogelijk om grote glasgevels te creëren zonder oververhitting in het gebouw.

Wat is een ‘gordijngevel’ of ‘vliesgevel’?

Een glasgevel wordt ook wel ‘gordijngevel’ of ‘vliesgevel’ genoemd. Een gordijngevel of vliesgevel heeft geen dragende functie voor het gebouw. De glasgevel wordt als een schil rond het gebouw geplaatst.

Een gordijngevel of vliesgevel hoeft uitsluitend zichzelf te dragen, waardoor er kan gewerkt worden met een uiterst lichte en slanke constructie.

Mda Genk 1