Gebouw Reynaers

Preferred partner van Reynaers Aluminium

Wij zijn al vele jaren preferred partner van Reynaers Aluminium. Deze Belgische ontwikkelaar en producent van aluminium raam- en deurprofielen ontwikkelde zich de afgelopen decennia tot dé absolute kwaliteitsreferentie in dit marktsegment.

Reynaers Aluminium heeft voor elke specifieke behoefte of elke gewenste uitstraling een aangepast aluminiumprofiel in het gamma. Reynaers Aluminium blijft bovendien innoveren.

Wij behoren in ons land tot één van de grootste afnemers van Reynaers Aluminium. Onze gezamenlijke geschiedenis gaat al meerdere decennia terug. Zowel de vakmensen in ons productieatelier als onze plaatsers kennen de technische vereisten en mogelijkheden van dit merk door en door.

Sterk in grote projecten

Naast particuliere woningen zijn we de geknipte partner voor het plaatsen van stalen of aluminium ramen en deuren in grotere bouwprojecten. Wij beschikken over de vereiste productie- en plaatsingscapaciteit om deze grote projecten binnen de afgesproken deadlines correct af te werken.

Daarnaast hebben we in eigen huis een uitgebouwde studiedienst met ervaren technische tekenaars, werkvoorbereiders, opmeters en projectleiders.

In het verleden plaatsten we al ramen en deuren in uitgebreide woonprojecten, appartementsgebouwen en woontorens, maar ook in ziekenhuizen, woonzorgcentra, scholen, congrescentra, kantoorgebouwen, showrooms,….

In totaal werken wij met een dertigtal medewerkers in ons productieatelier en een dertigtal eigen plaatsers, verdeeld over negen verschillende werfploegen. Deze schaalgrootte maakt het mogelijk om flexibel een tandje bij te steken voor grote en complexe uitdagingen.

Rode Kruis Mechelen 5
Kempens Vakmanschap

Ambachtelijk vakmanschap voor stalen ramen en deuren

Stalen ramen en deuren geven een gebouw een unieke, authentieke uitstraling. Bovendien laat staal – dankzij de sterkte - toe om grotere overspanningen te realiseren met slanke profielen.

Deze eigenschappen maken van staal het perfecte materiaal voor ramen en deuren in zowel historische en karaktervolle als strakke en moderne gebouwen.

De verwerking van staalprofielen tot stalen ramen en deuren vereist heel wat ambachtelijk vakmanschap. Wij hebben de juiste ervaring en expertise in huis om de aangekochte staalprofielen volgens de regels van de kunst te bewerken.

Stalen ramen en deuren worden vaak gebruikt bij de restauratie van historische gebouwen. De karaktervolle uitstraling blijft behouden terwijl de nieuwe stalen ramen en deuren op vlak van EPB veel sterker scoren. Hedendaagse stalen ramen en deuren behalen – mits een vakkundige productie en correcte plaatsing – uitstekende resultaten op vlak van luchtdichtheid en thermische onderbrekingen.

Wij kopen onze staalprofielen aan bij de Zwitserse profielfabrikanten Forster en Jansen, zodat we 100% zeker zijn van de kwaliteit.

Expertise voor het juiste glasadvies

De keuze van het juiste glas is van groot belang bij het plaatsen van aluminium of stalen ramen en deuren of glasgevels (vliesgevels ). Wij werken onafhankelijk samen met verschillende glasleveranciers zodat we in alle vrijheid het juiste advies kunnen geven over het aangewezen glas.

Alle mogelijke glassoorten behoren tot de mogelijkheden: superisolerend glas, zonnewerend glas, inbraakwerend glas, geluidswerend glas,…. Afhankelijk van de specifieke vereisten van het project, geven onze technische experts het juiste glasadvies.

Totaalservice, inclusief plaatsing & opmeting

Bij renovatieprojecten nemen we ook de afbraakwerken op ons, inclusief de correcte afvoer van het puin. Wij komen steeds zelf ter plaatse voor het nauwgezet uitvoeren van alle opmetingen. Deze opmetingen vormen de basis voor het vervaardigen van ramen en deuren die perfect passen.

Finaal staan onze eigen Kempense plaatsingsploegen in voor de montage en afwerking. Wij zorgen ook voor het plaatsen van geautomatiseerd zonnescreens (opbouw, voorzet of geïntegreerd) en verluchtingsroosters.

100% maatwerk voor ramen en deuren

Zowel voor ramen en deuren in aluminium of staal garanderen wij 100% maatwerk. Wij produceren en plaatsen zowel enkelvoudige als dubbele deuren, vouwdeuren en schuifdeuren, al dan niet met automatisatie.

Nieuwbouw & renovatie

Wij worden ingeschakeld voor nieuwbouw en renovatie. Staal en aluminium lenen zich voor beide soorten projecten. Bij renovatieprojecten zorgen we ook voor de nodige afbraakwerken.

Ook productie voor externe plaatsers

Naast productie voor onze eigen plaatsingsploegen, rekenen ook verschillende externe montagebedrijven op onze productiecapaciteit voor het vervaardigen van aluminium of stalen ramen en deuren.